assalamualaikum,selamat datang saya ucapkan.semoga anda semua dirahmati tuhan yg esa.

about me!!

My photo
ملايو،اسلام.هيدوڤ برلندسكن شريعة اسلام

Monday, December 29, 2008

perjlnnan yg xdiduga......

assalamualaikum

dari selangor nak ker johor..
mesti lalu beberapa negeri....
seperti negeri sembilan & melaka...
lamer ddk dlm kereta..
tggu nak smpi johor..

sakit bontot...@elyasswhutt
smpi jer pegi hotel karina(xingat namer otel 2)
tapi dh penuh..
pas2 pegi garden otel...
nasib baek ader...
tapi otel nyer terok..

paper pon aku xkesah lah..@elyasswhutt

21 Disember 2008..
Di Batu Pahat, Johor...

kakak sepupu bersanding...
bile abis jer..
pegi ayer hitam pulak...
sajer tgk ader aper...
aku dlm kete xder keje lain...
asyik dengar lagu mp4 jer
@elyasswhutt
heheh.....
lepas abis tgk blk umh...la..


selang beberaper ari...
bersamaan 27.12.08..
pegi anta kakak pegi plkn..

dkt perak...
lepas anta2 pegi la hotel dkt taiping,perak...
lepas2 pegi pulau pinang....
lalu lah jambatan pulau pinang 2...
ddk otel gak..
mmg penat pegi jln2 dr selatan ke utara..
byk duit abis thn nie....
tapi mmg best la pegi jln2....
thn nie plg best kot.....
thn depan nak naik form2 dah...

ok la itu jer....
kasi komen k....
selamat thn baru islam...

blog nie mase sekolah xtau lah akan di update atau x...
nk minx maaf lah..
dari ujung rmbut smpi ujung kaki...@elyasshutt
bye

Wednesday, December 24, 2008

beli brg sekolah....

assalamualaikum...



semlm b'samaan 24.12.08........
aku rase boring sgt & penat...(xtau naper...)
semlm aku pegi jln2 beli brg sekolah....(dkt kamdar..)
aku kene lah beli bju baru,seluar baru,stoken baru...
sbb thn depan aku jadi pengawas....
sampai kat saner aku tgk seluar pengawas...
waner coklet kot(aku nie bute waner ckit...)
aku try la seluar size .....
tapi xmuat hhehehh.....
aku nie kan gemok...

pas2 try saiz lain pulak...
tapi xmuat jgk...
kali ke-3 try baru leh....

besar gak saiz pinggang aku nie ek....
heheeh biase lah umo dh b'tambah...
saiz badan pon b'tmbah lah....


lepas beli seluar....aku beli stokin itam..
pas2 nak carik baju tapi xder waner....
jadi baju aku thn nie tempah lah..
penat semlm aku pegi jln2....

lepas2 cari brg kamera abg aku lak....
cari punye cari akhirnye jumpa gak...
lepas penat aku and family & sepupu pegi mkn kat pizza hut...
byk giler lah mkn.....
sampai xlarat nak bgn....heheh
itu jer lah kot yg aku nak kongsi ngn korg....

jadi komen lah ok....bye

Sunday, December 21, 2008

di tag oleh sub...

assalamualaikum..

Ahah. Dari si sub ..... aku nie xtau sgt pasal tag nie..
org kater tag nie kite kene jwb soalan yg die beri...
jadi aku nak try la jwb...
hehe...

a) 7 fakta tentang aku:

1:nama aku asyraf
2:nama panggilan acap
3:hitam feveret color aku
4:umur 13thn
5:tidak ada kereta..
6:ank ketiga drpd 4 adk b'adik
7:tidak ske mengosip

b) 7 perkara menakutkan aku diduniawi ini:



1. Allah subhanahwataala.
2. takut blog aku kene sabotaj..
3. takut hp aku kene curi..
4. Takut mak ngn ayh xkasi pegi blaja silat lagi....
5.takut apabila ditakutkan...
6.takut xtau lah...
7.takut kene marah..


c) 7 lagu yang paling aku layan sekarang:

1:assubuhubada:raihan
2:dugaannya:hujan
3:lagu nasyid:semua
4:lagu yg xmerosakkan telinga.hhhehhe
5:lagu yg best
6:Aizat - Lagu Kita
7:lagu rock

d) 7 perkara yg aku selalu sebut:

1:salam
2:oit
3:hey
4:ape
5:wey
6:heheh
7:wasalam



e) 7 perkara yang bernilai bagi aku?(Tidak disusun)@upin02

1. Agama
2. Pelajaran
3. Ibu bapa
4. adik -b'adik
5. Kawan-kawan
6.blog aku
7.sahabat aku(klu ader lah)



f) 7 pertama kali dalam hidup aku:

1. Lahir
2.ader kat hospital
3. dapat melihat
4. menangis(sbb aku normal)
5. merangkak..
6. meniarap..
7.buang air..byk lagi semuanye klu nak tulis..


g) 7 orang untuk siapkan tag ni

1. kAyAsHiMa_HaNa kiMi
2. Sesiapa saja yang rasa tag ni best
3.sesapa yg nak..

4.kucing kwn aku (klu kucing die dh ader labtop)

5. Dah tak ada
6.xtau dah
7. http://hajarsaharudin.blogspot.com/=kak ajaa


Nota fakta 1:
perjalanan dari selangor ke johor lebih drpada 1 km...
heheheh

Monday, December 15, 2008

ari NIe 4KU p€Gi C@rik du€t.....

assalamualaikum.....



















@upin02penat aku ari nie....
semata-mata nak carik duet...

mule2 aku carik la brg yg hendak aku jual...
seperti,botol & kertas...
pastu...pegi jual botol dlu...
punyer byk botol aku jual tapi dapat RM2.oo jer....hampeh tol....
janji duet........
pas2.....jual kertas & beli brg....
jual kertas dpt RM17.80 jer....buat penat tenaga aku jer..
total:RM19.80...
aku skang dah xbyk idea nak buat aper!!!
tapi yg pasti blog nie just me only me!!
xcukup nak beli [psp](hahhaahhaha)

korg lak....
cuti buat aper??
xcari duet ker??
jd komen lah........
[gambar copy and paste je]

Sunday, December 14, 2008

gambar nie aku tgkap sendiri....

assalamualaikum***



















lawanyer gambar.......
terpengunnyer......

gambar diatas nie aku ambik...[dlm bangunan pwtc / pc fair]
2 yg gelap je..
lagi pon mase2 hujan baru nak abiskan airnye...
jadi komen la blog ku nie!!!
nie je satu gambar yg agak cntik aku tgkap..
xtau la korg lak nak kate aper kat gambar nie......
terpulanglah.....
nak ckp xlawa atau lawa ker.....
jadi komen lah.....
itu jer lah yg dapat aku ceriter pasal gambar2 kat korg....
[diambil gunekan fon mak aku!!!hahaha]

upload video[domino]

assalamualaikum***

ari tu aku luper nak upload video mainan yg nama die domino 2kan....
jadi skang aku nak upload kat blog aku nie khas utk korg...
byk yg aku upload...
jadi jgn sia2 kan.....

penat tau aku buat nie......tapi nie kerana korg.....
jd siap jgk video2....
@elyasswhuttlihat lepas 2 try buat...

lepas dah buat(jadi)....
bg komen...



yg per1...
video



ke 2
video


cukup la setakat 2 jer.........
kalau dah try komen la ckit....
perasaan ketika m'buat benda nie...
dpt b'tkr2 pendapat.........

PERkarA Yg LUar BiAse~

assalamualaikum**






nie aku ader citer nk kongsi ngn korg...
pemainan yg aku reka.....
pemainan nie memerlukan kehebatan..
kepandaian...
@elyasshutt
tau....
selain i2......
pernafasan mesti betol.......hahahaha.
nak tau ker permainan aper aku kater nie??
kalau nak tau....
p'mainan nie baik punya....
harus berani!!!

nama permainan nie.....
tiup belon guner hidong......

cara p'mainan....
  1. mesti manusia..
  2. ader 1 belon..
  3. mesti ader hidong...
  4. pernafasan yg bagus..

video
tahniah kpd adik aku!!!kerana tlh b'jaya melakukan nya!!!
syabas.......hahahahha

korg cuber la.........
best.......xcayer cuber try.....
bg komen.......

Saturday, December 13, 2008

PEn@T 4ri nI€!!!

assalamualaikum...***























penat nye aku ari nie!!!

peh.......dr pagi smpai mlm asyik jalan jer....
lain lah aku nie kuat jln......
tapi best gak lah pegi jln2 ngn family nie!!!
penat kaki aku......
perjlnan aku yg pertama bermula dr umh org kawin.....
lepas2 pegi.......klcc........
baru sampai beberapa kerat jln..........
tetiba hujan lebat....
basah baju aku....
nak tgk pameran komputer(pc fair)

mmg penat.........
dekat pameran2 rmai org.....
buat pening kepala jer ...........
tapi beli brg komputer pon xbyk........

amaran....
saper xske b'jln dlm keadaan merimaskan....
jgn pegi pameran yg aku kate2......hahahha
akhirnye aku smpai dgn selamat.........dkt umah..........
korg lak bile nak pegi b'cuti??
bile b'cuti jgn luper keluarga........
mase aku ari nie mmg penuh.......
hahhaha.........
skrng aku nak tidoo!!!
so korg enjoy x dgr citer aku.......
jd komen lah.....

[gambar copy and paste jer......hhahha]

Friday, December 12, 2008

K€-bo-$ANz-n@N-- M€-L4M-Pau-



assalamualaikum**

















DENGAN LAFAZ BISMILLAH...............
ari nie mmg bosan lah............
jadi aku ngn adik aku pon main pemadam.....(domino)
mule2 main nie kene sabar......
sbb kalau byk sgt tgn buat benda nie.......benda nie akan jatuh......
ini salah sa2 perbuatan membuang mase{aku je}....
tapi dgn main benda nie kita dapat m'bantu diri kite bile melakukan sesuatu yg sukar...
tapi aku nie dah pro main bende nie kan....
so gambar diatas 2 lah bukti nyer aku nie dh pro main benda nie.....
bak kate pepatah[aku reka]......jgn pts asa sebelom memcuba....
sekian jer lah...........
korg try lah buat benda nie.............
senang je............
[gambar nie aku ambik guner fon kak aku...hahahah]

Thursday, December 11, 2008

aku budak!!




assalamualaikum.....
aku nie masih budak lagi...
umor pon baru 13thn.....
sekolah kat sm3kb....
baru nak mule kan idup....
aku nie budak sederhana pandai.......
mengenai budak nie>>>
aku nie budak yg ske b'kwn...
cumer ske membuli tapi bkn dibuli....[main2 je].......hheheheh

aku nie budak second last drpd adik b'adik.....
i2 jer lah pasal<<budak>>.....
so
jadilah budak yg dpt m'bantu keluarga.....

salam perkenalan............



assalamualaikum...........
selamat datang ke blog.....[@][$][y][R][4][F]~[L][!][F][€]~
blog nie pon baru dibina.......
so xder paper sangat lah......
kalau ader ape2 nak komen....
komen jer lah........
dekat blog nie hanye ader tentang diri saya sajer......
xder kene mengene dgn yg mati mahu pon yg mampos....